Bo i Malmö

Malmö är en härlig stad både att bo i och att besöka på semestern. Vi ger dig som bor i Malmö tips som förbättrar din vardag och du som hälsar på får tips om vad du kan se och uppleva.

Du som bor eller vill bo i Malmö

Malmö är Sveriges tredje största stad och det betyder att här finns många fina bostadsområden. Det byggs också nya områden hela tiden och det gör att man har mycket att välja mellan när man vill bosätta sig i Malmö. Eftersom det flyttar in många människor till Malmö varje år hinner inte bostäder idag byggas i den takt man skulle önska sig. Om du vill hålla dig uppdaterad om var det byggs nytt kan du besöka Malmös officiella hemsida malmo.se. Här får man också information om olika bostadsområden, var skolor finns och mycket mer.

Du som är på väg att flytta till Malmö och vill ha tag på en lägenhet kan besöka Boplats Syd som är en samlad sida för förmedling av lägenheter som drivs av Malmö stad. Vi ger länk till deras hemsida eftersom det är ett mycket gott initiativ man tagit för att inflyttare till Malmö skall hitta en bra lägenhet. Boplats Syd förmedlar varje år väldigt många lägenheter både från kommunala bostadsföretag och från privata. Det som känns bra med denna förmedling är att man konkurrerar enbart med den tid man stått i kön. Detta betyder att inte någon favoriseras eller missgynnas på grund av kön, ålder eller från vilket land man ursprungligen kommer.

Öresundsbron

1:a juli 2000 invigdes Öresundsbron – länken mellan Sverige och Europa. Här tar du dig snabbt och enkelt till Danmark och kan sedan åka vidare ut i Europa. Bron är 7845 meter lång. Det är Sveriges högsta byggnad om man räknar bropelarna på 203,5 meter. Den sista biten in i Danmark omvandlas bron till en tunnel. Orsaken till varför man valt att göra så är att bron inte ska störa flygtrafiken till Kastrup, Köpenhamns flygplats.