Geocaching i Malmö

I Malmö är geocaching inte bara ett fenomen, det är en rörelse. I skrivande stund finns det faktiskt över 100 stycken cachar utplacerade för alla att hitta, och nya skattar läggs kontinuerligt ut av den ständigt växande geocaching communityn i staden. Geocaching verkar med andra ord vara här för att stanna!

Geocaching är någonting som har kommit att växa sig stark i Malmöregionen under de senaste åren. Allt fler plockar upp denna aktiva och spännande hobby som är bra för både hälsan och välbefinnandet. Många tycker att det är lika roligt att vara den som letar, som den som placerar ut en cache, något som får hjulen att snurra på i en allt raskare takt!

Vad är geocaching?

Geocaching är en modern form av skattletande där man använder sig av GPS för att hitta en ”cache” som någon placerat ut. Det kan röra sig om allt ifrån ett föremål till ett specifikt landmärke, men något som man alltså får arbeta lite för att finna. Ibland kan det till och med vara så att letandet är uppdelat i flera mindre sektioner, där du måste lösa gåtor av olika slag för att nå fram till geocachingens slutmål.

Hur kommer jag igång?

För dig som bor i Malmö och som tycker att det här med geocaching verkar vara en rolig aktivitet att prova på så är det egentligen inte mycket du du behöver för att komma igång. Vi rekommenderar dock att du skaffar dig bra utrustning för att röra på dig, skapar ett konto för geocaching och att du dessutom ser till att ha en smartphone med GPS.