Njut av din semester i Skåne

Lund och Malmö är de största städerna i Skåne. Skåne har också fina landskap med gamla byggnader. Så för att du ska kunna upptäcka hela Skåne, kan du därför gärna boka en stuga och kolla upp på nätet i förväg så att det finns lediga stugor.

Universitetsstaden Lund är mycket full av liv och rörelse. Staden har kullerstensvägar och där finns många gamla hus byggda av sten och trästockar. När du besöker Lund bör du passa på att besöka du besöka något museum eller den botaniska trädgården. Lunds katedral är den mest besökta i hela Sverige, varför vi rekommenderar den. Den blev uppförd år 1145 och den har höga torn. Dessutom är snyggt dekorerad samt har en astronomisk klocka.

I Skånes residensstad Malmö finns det fin arkitektur och ett rikt socialt liv med många olika platser att äta, dricka och umgås. Närmare bestämt är antalet pubar och restauranger det högsta i Sverige, per invånare. Du får möjlighet att vara med om olika kulturupplevelser, som till exempel musikfestivaler och matfestivaler. Du kan också besöka flertalet museer, som exempelvis den obehagliga matens museum eller det unika biblioteket, med verk på upp till 60 olika språk.