Restips

I dag är det mycket enkelt att ta sig till Köpenhamn från Malmö. Tack vare Öresundsbron tar det inte lång tid att resa över till Danmark. Det är fantastiskt att man bara på någon timme kan befinna sig ”utomlands”. 

Köpenhamn

Danmarks härliga huvudstad ligger endast en kort bit bort från Malmö och här finns massor att se och uppleva. Många väljer att resa till Köpenhamn för att få en skön weekend. Om man kostar på sig ett lite dyrare boende och väljer ett hotell med fem eller fyra stjärnor blir semestern extra angenäm. Det kan vara skönt att någon gång kosta på sig lite lyx och kanske välja ett hotell med bastu, spa och massage. Vi ger tips om sidan hotell Köpenhamn där man mycket enkelt hittar ett riktigt bra hotell i Köpenhamn. Välj gärna ett hotell i de centrala delarna och då gärna vid eller i närheten av Ströget. Denna paradgata ligger mycket centralt och det gör att det är nära till det mesta man vill se i Köpenhamn.Det finns så mycket att göra i Köpenhamn och vad man skall satsa på beror mycket på årstiden. Om det är sommar söker man sig gärna ut mot hamnarna. Det är fantastiskt skönt att sitta vid en uteservering i Nyhavn och äta sin middag en ljum kväll. Danmarks stora författare H C Anderssen bodde en gång i ett av de färgglada husen i Nyhavn och hans vackra lilla Havfrue besöker vi gärna i Langelinie.

Att se

Det finns så mycket vackert att se och vi vill slå ett extra slag för slotten i Köpenhamn. Det kanske inte låter så spännande men slotten Amalienborg och Rosenborg är mycket vackra och absolut sevärda. Om man passar på att besöka Amalienborg mitt på dagen kommer man att kunna se vaktombytet. Varje dag klockan tolv går det av stapeln. Vakterna vid Amalienborg har som uppgift att skydda drottningen och hennes familj.Rosenborgs Slot är en fantastisk renässansbyggnad. Slottet omges av den stora kungliga parken som kallas Rosenborg Have eller Kongens Have. Parken är mycket vacker att vandra i och om du vill veta mer om slotten eller andra sevärdheter i Köpenhamn klickar du här.

Christiania

Om man har tid skall man bege sig till Christiania. Denna unika fristad är mycket välkänd och förknippas oftast med droger och hippies. Under 1970-talet belägrades det gamla militärområdet av hippies. Idag finns fristaden kvar men man har hårda restriktioner vad gäller narkotika och andra droger vilket gjort Christiania fritt från tunga droger. Området besöks varje år av närmare en miljon turister. Det är en mycket speciell upplevelse att besöka fristaden där det inte finns några bilar. Ledningen i Christiania har tagit beslut om att till exempel bilar och vapen är förbjudet i området.