Titta på EM-kval

Inför EM i fotboll 2016 kommer många kvalmatcher att spelas runt om i Europa. Det vore nesligt om Sverige inte skulle klara av att kvala in till EM i Frankrike. 23 landslag ska tillsammans med Frankrike göra upp om EM-titeln, men hela 53 nationer är med i kvalet.Kvalspelet startar i september i år och är färdigt först i november 2015. Då vet vi om Sverige kommer att vara med i Frankrike och EM. Grupp G i vilken vårt landslag kvalar innehåller följande lag; Ryssland, Sverige, Österrike, Montenegro, Moldavien, Liechtenstein.

2623510-european-football-championship-2012

Gruppspel

Den första matchen för Sverige i kvalet är mot Österrike, i Österrike. Det kan bli en tuff match då Sverige i VM-kvalet vann en match och förlorade en mot Österrike. Ingen given utgång alltså. Gillar man internationell fotboll är det förhållandevis lätt att resa till Österrike och se matchen. Matchen går av stapeln den 8 september på Ernst Happel-stadion i Wien. Förbundskapten Erik Hamrén menar att det inte är någon lätt grupp att spela i. Till eurosport.se säger han att han önskar att Sverige sluppit spela mot Österrike då han tycker att de är bra.

Resor till matcherna

Go Sport Travel är ett företag som arrangerar resor till i stort sett alla kvalmatcher. De ordnar flyg, hotell och matchbiljett vilket gör det enkelt och smidigt att åka och se matcherna. Titta in på deras webbplats för att se hela utbudet av EM-resor.

Ryssland hemma

För att se matchen mot Ryssland räcker det att åka till Stockholm då matchen går på Friends Arena den 9 oktober. Ryssland kan bli en svår nöt att knäcka. De spelade ut Sverige ur VM-kvalet och Erik Hamrén håller dem som favoriter i gruppen. Dels för att de är det enda laget i grupp G som spelat VM i sommar och dels därför att de höll emot mot Portugal på ett bra sätt i Brasilien.