Weekend i Malmö

Malmö är en av Sveriges största sydliga städer. Staden erbjuder en hel del när det kommer till storstadsliv och bjuder in till både shopping, avslappnade café- och restaurangbesök och myllrande nattliv. Det här är staden som aldrig sover. Därför är det ett populärt resmål särskilt för svenskar och danskar men även för människor från andra delar av världen.

Lätt att ta sig runt

Under en weekend i Malmö hinner man med en hel del tack vare det stora utbudet och bra kommunikationsmedel. Förutom att man lätt tar sig dit med bil kan man även ta sig till Malmö med tåg, buss, båt eller flyg. Förbindelserna inom staden är goda och man kan ta sig fram via promenadstråk, med cykel, taxi eller de bussar som täcker upp det stora kollektivtrafiknätet. Allt inom citykärnan når man med promenadavstånd.

Stort utbud av nöjen

Utbudet av pubar och restauranger är mycket stort och under sommarhalvåret är de många uteserveringarna populära tillhåll. Nattlivet erbjuder en hel del nöje med generösa öppettider. Shoppingen i staden erbjuder en hel del för alla smaker och plånböcker och man slår lätt hål på flera timmar när man strosar bland butikerna. Som sevärdhet kan Sveriges enda skyskrapa vara värt ett besök. Turning Torso heter den och har blivit lite av en av de populärare attraktioner Malmö har att erbjuda.

Bra övernattningsmöjligheter

Även när det kommer till boende bjuds man på ett stort och varierat utbud. Det finns bra boende på hotell både en bit utanför och mitt i centrum. Exempel på ett modernt hotell med bra standard och med närhet till det mesta är Elite Plaza Hotel.

Något för alla

Malmö är med andra ord en stad som erbjuder det mesta för de flesta. Här hittar man olika typer av evenemang och en weekend i staden passar både yngre och äldre, singlar och par. Under året arrangeras exempelvis olika festivaler och den kulturintresserade kan gå på museum, musikal, teater, bio eller beundra den vackert genomtänkta utomhusarkitekturen.