Malmö FF

Malmö FF (Malmö Fotbollsförening) är en av Sveriges största fotbolls klubbar. De har inte mindre än 16 gånger varit Svenska mästare. Klubben grundades 1910 och har spelat i Allsvenskan sedan 1931.

Malmö FF har presterat fantastiska resultat inom svensk fotboll. De har vunnit Svenska cupen 14 gånger och gick till final 1979 i Europacupen och vann silver. Klubben hade sin storhetstid under 70-talet då Malmö FF blev Svenska mästare fem gånger och vann fyra Svenska cupen titlar. Om man räknar ihop de 16 gånger klubben blivit Svenska mästare och de 14 gånger man vunnit Svenska cupen så är Malmö FF Sveriges framgångsrikaste klubb.

Klubben har också fostrat många svenska stor spelare och varit klubb för ett stort antal kända fotbolls profiler. Bland annat kan nämnas Jonas Thern, Martin Dahlin, Stefan Schwarz, Patrik Andersson och Zlatan Ibrahimovic.

Malmö stadionMalmö FF har spelat på 3 olika arenor under åren som passerat. Malmö IP 1910 – 1958, Malmö Stadion 1958 – 2009 och Swedbank Stadion 2009 – nu. Noterbart är att publik rekord har slagits mot Helsingborgs IF på de två första arenorna. Inte så konstigt eftersom Helsingborgs IF är en av huvudrivalerna till Malmö FF. Den andra huvudrivalen är IFK Göteborg.  Malmö Stadion kan användas till både fotboll och friidrotts evenemang. Ett problem som man hade under några år efter att Swedbank Stadion byggdes var att Malmö Stadion inte var godkänd  av UEFA för Europacupmatcher vilket den är i dagsläget. Det var också på denna stadion som Malmö FF hade sin storhets tid då de vann 10 av 16 mästerskap.

Det är ett måste för alla att en gång ha besökt en av arenorna för att se ett av de många evenemang som erbjuds i Malmö. Det är en folkfest när Sverige tävlar eller spelar mot andra nationer. Glöm inte heller att det är en upplevelse att se Malmö FF spela en Allsvensk match oavsett vilket lag man hejar på. Passa på att uppleva Malmös stolthet Malmö FF och någon av Malmös arenor.