Zlatan Ibrahimovic

Att skriva om Malmö men att inte ha en enskild artikel om Zlatan Ibrahimovic vore ju närmast blasfemiskt om du frågar någon med fotbollsintresse i Malmö med omnejd.I Rosengård så ser man honom mer eller mindre som en gud. En förebild för alla de ungdomar som kanske inte alltid har de allra bästa förutsättningarna.

Rosengård

Zlatan Ibrahimović-7Rosengård är en stadsdel i Malmö som brukar jämföras med en del förorter i Stockholmsområdet, så som Rinkeby. Detta beror på att här, liksom i Rinkeby  bor det i huvuddel människor som invandrat till Sverige. Stadsdelen har länge haft dåligt rykte på grund av att kriminaliteten varit förhållandevis hög och den allmänna ordningen har störts av missnöje och missgärningar.

Zlatan

Liksom för många idrottsstjärnor som kommit från områden och förhållanden som inte varit ideala så har just idrotten blivit räddningen. När man lever i sådana förhållanden så är det många vägar som leder en mot kriminalitet och för en del även missbruk. Även Zlatans väg har varit krokig och han var inte heller klassens mest skötsamme, något han berättar om i sin egen självbiografi.

Professionell fotbollsspelare

Man kan säga att fotbollen räddade honom från vad som skulle ha kunnat bli en helt annan livsväg. I intervjuer kan vi fortfarande se spår av den lekfulle kaxige killen som gjorde alla journalister nervösa eftersom de aldrig visste vad han skulle hitta på. Skillnaden är att nu har han vuxit upp och är professionell på alla plan. Hans spelarkarriär har i princip varit en spikrak kurva uppåt och han anses idag som en av världens främsta anfallare. Med flertalet ligatitlar i olika länder medelst skytteligasegrar har han skrivit in sig själv i historien inte bara med detta, utan även med en rad helt fantastiska fotbollsmål som man aldrig slutar att häpna över. Han är redan nu en av Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna.

En av världens bästa?

Zlatans senaste säsong i den franska toppklubben Paris SG har förmodligen överträffat allas förväntningar på vad han skulle prestera. Alla utom hans egna. Han har sedan många år hävdat att han ska bli världens bäste spelare och nu är han snubblande nära sitt mål. Under delar av den gångna säsongen så har han av många namnkunniga inom fotbollsvärlden kallats för just ”världens just nu bästa fotbollsspelare”. Det var framförallt efter hans framfarter i Champions League som rösterna höjdes, den ende som kunde mäta sig med Zlatan vid tidpunkten var 2013 års bäste, Cristiano Ronaldo.Man skulle kunna säga att de båda gick en giganternas kamp när Sverige och Portugal möttes i den avgörande kvalmatchen till VM. Båda spelarna var fullständigt outstanding och till sist så skulle det visa sig att portugisen skulle gå vinnande ur den striden. Tyvärr så innebar detta att Sverige och Zlatan missar VM, men han visade också att han är där uppe bland de riktigt stora spelarna.För att läsa mer om Zlatan och om annan fotboll, besök Tippat.se, där hittar du det mesta du kan tänka dig. Dessutom kan du få speltips och annat smått och gott!