Malmö Redhawks ungdomshockey

Hos de flesta stora hockeylag så rekryteras många hockeyspelare från den yngre generationen. Hos Malmö Redhawks ungdomshockey så finns det möjligheter för alla åldrar från 7 år och uppåt. Det ordnas hockeyskola inom klubben som lockar den yngre generationen som har ett intresse för hockey. Denna skola är för barn mellan 7 till 10 år och fokus ligger på att ge en skridskoutbildning samtidigt som det är mycket glädje inblandad.

För de yngsta i hockeyskolan så finns det inga krav på full hockeyutrustning, skridskor och hjälm med galler finns att låna om man inte har med sig eget. När man kommer upp i ålder så kan intresset har ökat och man känner att man vill satsa på hockeyn, Då kan det vara värt att köpa en egen junior hockeyklubba och annan utrustning som passar ens kroppsstorlek. Det är viktigt att man trivs med den hockeyutrustning som man använder sig av. Som ung så kan det finnas anledning att hyra eller låna utrustning tills man vuxit klart.

Det är viktigt för klubbar som Malmö Redhawks att man satsar på de som vill spela ishockey. Att lägga en bar grund som ung gör att man kanske i vuxen ålder väljer att satsa helhjärtat på hockey. Det är inte bara hockey som man lär sig som ung. Att få vara med i ett sammanhang med andra gör att man lär sig att samarbeta och respektera andra på ett väldigt bra sätt. Där har alla våra fantastiska idrottsföreningar en viktigt uppgift. Ta kontakt med er klubb för att kolla upp vilka möjligheter det finns om ert barn har ett hockeyintresse och vill spela.