Att börja med hockey

Finns det intresse hos de yngre i familjen för hockey så ska man som förälder självklart uppmuntra detta. Att börja med hockey behöver inte innebära att man måste köpa all utrustning till en början. En del klubbar kan låna ut hockeyutrustning så man får prova på om det är något som man tycker om.

De flesta städer där det är mycket hockey finns det barn- och ungdomssektioner där man får testa om hockey är något som kan intressera. Så även Malmö Redhawks, ta kontakt med den föreningen om ni undrar över något. Om det visar sig att era barn tycker detta med hockey är fantastisk så är det klart att utrustning ska köpas in. Till en början så kanske man köper skridsko som passar och en hockeyklubba.

Annan utrustning är något som kan köpas begagnat tillsvidare. När man säkert vet att hockey är något som de unga vill satsa på så kan man köpa ny utrustning. Det är viktigt att man har full mundering om man spelar matcher mot andra. Även om det inte är tillåtet att tacklas som yngre så kan man själv komma i relativt hög fart in i en sarg. Det kan komma hårda skott med en puck som man råkar stå i vägen för.