Stora sportprofiler från Malmö

Sporten är något som aldrig slutat vara intressant för många och det nog få som kan säga att Sverige inte har fått ut riktigt bra atleter. Vi har många atleter ifrån de flesta städer men i just denna artikel så läggs fokuset på Malmö och några av dess stora profiler.

Zlatan Ibrahimovic

zlatan-som-paris-sg-storstjarnaHan är nog vår tids största svenska fotbollsspelare. Så vad är hans bakgrund då? Han föddes den 3 oktober 1981 och har varit delaktig inom fotbollen ända sedan han var ett barn. Han utövade även Taekwondo under sina tonår. Han insåg relativt snabbt att hans passion låg i fotbollen och han uppvisande snabbt en förmåga att vara en bra offensivspelare. Första gången i superettan gjorde han tolv mål.Han blev först erkänt som ett proffs i det nederländska laget Ajax. De erbjöd Malmö FF över 80 miljoner kronor och det blev den största siffran för en skandinavisk fotbollsspelare. Han har sedan dess spelat i många lag och är idag med i svenska landslaget. Han har en lång lista av meriter och hans legendstatus kommer inte att minska.

Bo “Bosse” Larsson

Bosse Larsson föddes 1944 i Malmö och var en av Malmö FFs stora profiler. Han har vunnit ett flertal SM guld och har hyllats som skyttekung i allsvenskan under 70-talet. Han spelade i över 300 matcher och gjorde 119 mål under hans tid hos Malmö FF.

Helge Bengtsson

Helge Bengtsson var målvakt i Malmö FF och som första målvakt under ett flertal år. Han har under en längre tidsperiod gjort så de kunde vinna ett flertal SM-guld. Han föddes 1916 och avled 2001.