Träna i Malmö

Det finns inte ont om träningstillfällen i Malmö. Du behöver inte söka länge eller gå långt nedför gatorna för att hitta ett gym med schyssta öppettider. Men för dig som är ny till staden vill vi ändå passa på att prata lite om träningsmöjligheterna i staden. 

Träningskläder

Det första är att skaffa rätt träningskläder. Om du vill testa olika aktiviteter kommer du behöva olika plagg, enklast är att köpa online för att hitta störst utbud och köpa olika aktivitetsplagg från samma sajt. För utomhusträning behöver du både svala och varma plagg medan gymträning ställer krav på hög rörlighet och skor som inte lämnar märken på golven. Tänk på att träningskläder innehåller stretch och inte ska tvättas med sköljmedel.

Military Training

Du kan skriva upp dig för lite militärträning. Låter kanske inte så skoj men den här träningen styrs inte av militären och innebär inte att ta värvning. Du går med i en grupp som ligger på samma träningsnivå som du själv och får hjälp med funktionell träning utomhus. Du pressas hårt och får göra övningar som även militären förespråkar men i slutändan är det en vanlig träningsgrupp som bjuder på mycket frisk luft.

Parkträning

Under vår och sommar kan du hitta gyminstruktörer i parkerna. Där kan du ibland få träna gratis för att prova på. Mycket av träningen är aerobics eller yoga där du inte behöver ta med någon utrustning. Som ny i staden kan du hitta nya vänner och skaffa en gymkompis. För att inte tala om möjligheten att hitta nya aktiviteter som du inte visste att du gillade. Det finns också utrustade utegym som vem som helst får använda. Du kan inte boka en plats på utegymmet men kan gå tid vilken tid på dygnet som helst och behöver inte betala något.