En weekend i Malmö

Malmö är ett utmärkt val för en weekend när man vill komma bort från sin vardag för ett bra pris. Med många alternativ för boende, mängder med härliga restauranger och mer att se och göra än man hinner med på en enda resa gäller det att planera ordentligt innan man ger sig av.

Att ta sig till Malmö gör många enklast via flyg, och att välja flyg från Stockholm till Malmö är mest troligt det vanligaste. Restiden är bara omkring en timme vilket betyder att de flesta nog kan planera in nästan en hel dags aktiviteter redan på avfärdsdagen om man så önskar.

Ett tips innan man bokar sin resa är att först kolla upp vilka event som sker i Malmö kring den tiden. Allt sådant finns samlat på en egen sajt där man snabbt och enkelt kan se dag för dag vad som händer i staden. Om det är något som kräver att man bokar biljetter kan man på så sätt vara ute i god tid och inte gå miste om evenemanget.

Gillar man att vandra runt i städer och uppleva dem från gatunivå finns det minst sagt mycket yta att utforska i Malmö. Uppskattar man arkitektur bör man absolut besöka St Petri kyrkan som byggdes redan på 1300-talet. Med en lite mer modern tvist bör man också svänga förbi Turning Torso, som är inte bara Sveriges utan hela Nordens högsta skyskrapa och stod färdig 2005.

Malmö har även många museer för den som uppskattar utställningar av olika slag. Ett av de största favoriterna är också stadens minsta museum: Ebbas hus. Det är ett välbevarat litet gatuhus från 1910-talet komplett med allt man hittade i ett hus på den tiden.

Inget besök till Malmö är dock fulländat förrän man besökt Lilla torg. På sommaren är detta speciellt den perfekta platsen av avrunda dagen med alla restauranger och barer som går att finna där.