Idrottsstaden Malmö

Det idrottas mycket i Malmö, det kan man förstå på alla de idrottsplatser som finns i staden. Det finns ett 30-tal utspridda från Bulltofta motionscenter till Malmö Stadion som är en av de största i staden.

Malmö Stadion invigdes 1958 med ett fotbolls VM, det var även en stor friidrottstävling det året. Genom åren så har många tävling gått av stapeln i stadion med plats för 26 500 personer och med då 14 000 som får sittplatser. När fotbolls EM gick 1992 så spelades ett par gruppspelsmatcher på Malmö Stadion.

Fotbolls EM 2016 gick i Frankrike och säkert många Malmöbor som åkte iväg runt i Europa för att se kvalmatcherna som gick. I Sverige fick man se i den ödesdigra matchen mot Ryssland i på Friends Arena i Stockholm. Resultatet 1-1 kanske inte var det man önskade sig men vi fick i alla fall en poäng.

Malmö FF är ändå allas Malmöbors stoltheter och ligger för närvarande i topp i tabellen för allsvenskan. Att guldet ska hem till Malmö igen är ingen tvekan om. Det återstår att se om det håller hela vägen fram till guld och Svenska mästare för sjätte gången.

Självfallet så är idrott en stor del av Malmö stad och självklart är Malmö FF stora favoriter. Det finns massor av andra idrotter där Malmö dominerar som vi får ta och skriva om i någon annan artikel.