Sevärdheter i Malmö

Malmö är inte bara landets tredje största stad, det är också en stad som bjuder på en hel del av det mesta, framför allt vad gäller olika sevärdheter och dylikt. Därför tänkte vi här tipsa om några så kallade ”måsten” när man kommer till Malmö.

Malmö museer

Malmö museer, inhysta i det gamla Malmöhus på Slottsholmen, är definitivt något som är värt ett besök om man befinner sig i Malmö. Här hittar man det stora Akvariet som nyligen är ombyggt. Förutom Akvariet finns här även utställningen Vår natur, som visar hur naturen ser ut i området kring Malmö, samt ett par utställningar som skildrar Malmöhus historia.
I anslutning till ovanstående finns även ett tekniskt museum som bland annat inhyser ett 800 kvadratmeter stort experimentarium.

Turning Torso

När man är i Malmö bör man givetvis också bege sig till Västra hamnen och ta sig en titt på Turning Torso som är Nordens högsta skyskrapa och reser sig hela 190 m över marken.

Övrigt

I övrigt så hittar man i Malmö också en hel del gamla vackra kyrkor och så givetvis ett antal trevliga och mysiga parker. Ett annat bra tips när man är i Malmö är givetvis att ta sig en tur på kanalen som omgärdar innerstaden.